Gezamenlijk aanbod

Persoonlijk begeleidingstraject ‘Cyclus & Welzijn’

Wil jij op een unieke manier werken aan het verbeteren van jouw fysieke en emotionele welzijn? Wil jij jouw eigen energie-ritme leren (her)kennen en optimaal benutten in het dagelijks leven? Wil jij leren hoe je jezelf de beste zelfzorg voor jouw lichaam kan geven, en speciaal ook voor jouw baarmoeder, jouw krachtbron? Wil jij de ware vrouw in jezelf eren?

Vraag dan het persoonlijke begeleidingstraject ‘Cyclus & welzijn’ bij ons aan.
In 3 maanden tijd nemen we jou mee en duiken we diep in jouw cyclus en jouw fysieke en emotionele welbevinden. Onderdeel van het traject is de cursus ‘Terug naar je vrouwenkracht’ (zie verderop in ons aanbod), welke je dus persoonlijk aangeboden krijgt. Hierna volgt er voor de duur van 3 maanden persoonlijke ondersteuning op alles wat je tegenkomt op jouw weg naar het terugkeren naar je eigen vrouwenkracht. Op deze manier kan je diepe heling op vele lagen in jezelf bewerkstelligen.
Als afsluiting ontvang je een heerlijke, ontspannen vier handen-massage.

Het traject bieden we 1-op-1 aan. Je kan kiezen voor zowel begeleiding van Nienke als Mandy. Allebei bieden we de begeleiding vanuit onze eigen kracht en kwaliteiten aan, waardoor de nadruk net even anders kan liggen.

Aandachtsgebieden Nienke:

– Verbinding maken met de aarde vanuit haar aardse moeder-energie
– Werken in verschillende tijdslijnen
– Inzetten van EFT (Emotional Freedom Technique)

Aandachtsgebieden Mandy:

– Verbinding maken met je eigen sensualiteit en seksualiteit
– Werken met verlieservaringen
– Systemisch werk/opstellingen

Kosten: €1450,-

Neem voor het aanvragen of voor meer informatie contact met ons op:

nienke@alruina.nl
mandy@alruina.nl

 

Vagina massage (yoni massage)

Binnen ons aanbod voor zelfzorg en heling als vrouw, bieden wij ook een vagina massage aan (ook bekend als yoni massage). Laten we als allereerst stellen dat deze massage absoluut niet seksueel is!!
Vagina massage is gericht op het oprecht verbinden met je eigen vulva, vagina en baarmoeder en het bewust worden van alles wat deze plekken in jou met zich meedragen. Net als de baarmoeder, is ook de vagina een plek waar veel (verborgen) emoties en trauma vast kunnen zitten en waar ook krachtbronnen in jezelf te vinden zijn. Zeker na een negatieve seksuele ervaring of een intense baring, kan er veel verkramping en verharding in de vagina optreden. De massage kan hier verlichting op geven en zorgen dat jouw energie weer beter kan stromen.

De vagina massage zoals wij die aanbieden:
Wij doen deze massage altijd met z’n tweeën, omdat we het heel belangrijk vinden dat er echt een veilige bedding neergezet kan worden.
We beginnen de afspraak met ruimte voor een gesprek over datgene waarvoor jij de massage wilt doen. Hierna laten we je vaginaal stomen met kruiden die heling en verzachting in je bekkengebied brengen. Vervolgens mag je in volledige ontspanning gaan tijdens een full body vier-handen massage. Samen zullen we jouw volledige lichaam masseren; rug, buik, armen, benen, hoofd. Ook jouw borsten nemen we mee in deze massage. Elke plek die we aanraken zullen we benoemen en vooraf checken bij jou of dat oké is.
Hierna gaat Nienke over tot massage van de vulva en vagina, Mandy is aanwezig voor de veilige bedding en de begeleiding in alles wat mogelijk los komt. Nienke zal stap voor stap jouw venusheuvel en vulva masseren, steeds alleen met jouw instemming. Wanneer dat oké is voor jou, zal Nienke hierna ook de binnenkant van jouw vagina masseren en aandacht besteden aan specifieke energie- en drukpunten die daar zitten; het zo genoemde vagina mapping. Deze techniek kan punten in jouw vagina aanraken waar je zelf normaal gesproken niet bij kunt. Aanraking van deze punten kan van alles in jou in beweging zetten.

Na de massage is er nog even tijd om weer rustig terug te komen in het hier en nu en een stukje nazorg.

Duur: 3 uur
Kosten: €360

 

Het terugbrengen van rituelen
In onze oude, bijna vergeten, vrouwentradities horen van oudsher vele rituelen om het leven en de verschillende levensfases te eren. Wij voelen een grote roeping om onze inheemse cultuur weer leven in te blazen en daarom bieden wij naast vrouwencirkels en maancirkels ook verschillende ceremonies en rituelen voor vrouwen aan. Bijvoorbeeld het sluitingsritueel; om hoofdstukken zoals een baring of een lange relatie af te sluiten. Of een moeder zegening (mother blessing) waarbij we veel kennis overdragen over hoe we een zwangere vrouw kunnen eren tijdens haar zwangerschap en aankomend moederschap. Maar ook menstruatie-feestjes bij de eerste bloeding van een meisje, die dan een jonge vrouw wordt. Of yoni stoom sessies, zowel 1-op-1 als in groepsverband.

Empowerment workshops
Wil jij je graag krachtig en sterk voelen vanuit je vrouw-zijn? Je bekken bewonen en je verbinden in zusterschap? Samen delen, dansen, manifesteren en diep in jezelf duiken?
Dat kan hier in onze yurt. We organiseren regelmatig workshops rondom bewustwording van je cyclus, vrouwenkracht, seksualiteit, dans en natuurlijk ouderschap.

Cursus Terug naar je vrouwenkracht – Basis en verdieping

Als vrouw hebben we van nature de ondersteuning in onszelf van de maancyclus die zich elke maan(d) in ons lichaam voltrekt. Deze cyclus herbergt allerlei prachtige schatten die helpen met de bekrachtiging van jezelf. Door je bewust te worden van dit proces, kan je jouw eigen innerlijke kracht en energie veel beter volgen en leven naar deze krachtige stroom in jezelf. Jouw baarmoeder is dé plek waar de kracht van creatie, schepping, vuur, passie, sensualiteit en seksualiteit ligt. Het is ook de plek waar jouw emoties liggen opgeslagen. We nemen je deze dag mee naar de diepte van jouw baarmoeder en brengen jou met haar in verbinding.
Ook wanneer je niet (meer) actief menstrueert, zet het volgen van de maancyclus je weer terug in je kracht.

We geven je met de cursus de tools om:
– Inzicht te krijgen in jouw eigen cyclus.
– Je cyclus in kaart te brengen voor jezelf.
– Te leren herkennen welke meerwaarde elke verschillende fase van jouw cyclus voor jou heeft.
– Hoe je jouw agenda positief kunt plannen op basis en behoefte van je cyclus.

Daarnaast behandelen we:

– Het hoe en wat van vaginaal stomen (yoni stomen) en wat dit allemaal voor je kan doen, ook in relatie tot het stabiel krijgen van je cyclus.
– Het zelf ervaren van een yoni stoom sessie en het uitzoeken van passende kruiden.
– Een zelf-massage techniek voor een buik- en baarmoedermassage.

Tussendoor is er een biologische, vegetarische lunch.

Aan het einde krijg je een handig naslagwerk/werkboek mee om thuis verder te gaan met de tools die behandeld zijn en je eigen samengestelde kruidenmix.

Zie de agenda voor verdere info over deze cursus.

Rituelen

Rebozo sluitingsritueel
Na een intense gebeurtenis zoals bijvoorbeeld een zwangerschap en geboorte, een overlijden, langdurige ziekte, of het beëindigen van een lange relatie, is het heel waardevol en helend om deze periode met liefde en aandacht af te sluiten. Hiermee ontstaat er ook weer ruimte voor een volgende fase of een nieuw begin. Daarom bieden wij samen het Rebozo sluitingsritueel aan. Ook voor vrouwen die in de menopauze zitten en de overgang maken naar een nieuwe levensfase, bieden wij het ritueel aan.

Hoe gaat dit ritueel in zijn werk?
Het ritueel vindt plaats in de heerlijk verwarmde yurt in ons bos. Daar drinken we eerst thee en is er ruimte om even rustig aan te komen op de plek. Samen kijken we dan hoe de verschillende onderdelen van het ritueel het beste werkt voor jou. We schetsen hier een globale opzet:
We starten met een meditatie, zodat je volledig kan zakken in jezelf. Vervolgens word je uitgenodigd om te vertellen over dat wat voor jou belangrijk is, datgene wat je wil afsluiten.

Vervolgens wordt er een vaginaal stoombadje voor je bereid. De hete stoom met kruiden reist naar jouw baarmoeder en doet daar haar helende werk. Vanuit je baarmoeder verspreiden de warmte en kruiden zich gelijk ook in je gehele systeem. Je hele zijn wordt vervuld met de helende kracht van de kruiden. De warmte zorgt er voor dat je alles mag loslaten. Terwijl je diep in jezelf zakt, kan er van alles loskomen. Wij zijn dan hier om je geheel te ondersteunen; wij houden je indien gewenst vast en luisteren naar jou met een open hart. Ook kunnen wij verdiepende vragen stellen, waardoor je nog dieper naar binnen kunt gaan.

Na het stomen ontvang je een volledige full body massage; door vier handen synchroon en liefdevol aangeraakt worden, waardoor je je hele lichaam mag voelen ontspannen en alles los mag laten.

Na deze massage wikkelen wij jou in rebozo doeken; 7 doeken van hoofd naar voeten. Daar in het donker, in je cocon, mag je helemaal je eigen begrenzing en belichaming voelen en ervaren wat er in jou naar boven komt.
Terwijl je hier ligt is er stilte of het geluid van een drum, een lied; datgene wat past bij jou.

Daarna openen wij jou weer; doek voor doek wordt losgeknoopt. Je wordt geheel geopend, klaar voor een nieuw hoofdstuk in je leven. Dit nieuwe begin vieren we met thee en lekkers en hiermee sluiten we het ritueel weer af.

Kosten
Ongeveer 3 uur durende sessie voor €410,-

Motherblessing
Je bent zwanger, je buik gevuld met liefdevol verlangen, een kindje.

Je wil graag jezelf als godin eren met je vriendinnen op een fijne, heilige plek.
Dan ben je bij ons op het goede adres!

In overleg stellen we een dagdeel samen waarbij ik jullie ondersteun in mooie rituelen om jezelf (de zwangere) en elkaar te vieren. Een mooie voorbereiding op de baring, door op een ceremoniële wijze wensen uit te spreken naar elkaar.

Hier een overzicht van ideeën:

  • Zoutceremonie
  • Buikschildering
  • Affirmatie vlaggetjes
  • Wensen knopen
  • Kralen ketting maken
  • Verwen cirkel
  • Weven van het web
  • Wens schilderingen


De ideeën die voor jou goed voelen neem ik met je door en ik zorg voor de basismaterialen.
Je kunt optioneel kiezen voor een verzorgde lunch, of ik verzorg de ruimte voor een potluck lunch.

Duur
zo’n 3 uur

Kosten
– excl. lunch €150,-
– incl. verzorgde biologische lunch en taartjes: per persoon een meerprijs van €25,-
*groot deel van de ingrediënten komen dan uit ons eigen bos

Vrouwencirkels
Elke vrijdag in de EVEN weken van 10 uur tot ongeveer 12.30 uur is er een vrouwencirkel in onze yurt. Met mooi weer kan de cirkel buiten gehouden worden.
Tijdens deze cirkels delen we vanuit het hart en ons diepe weten. Vrouwen zijn wezens die het van oorsprong goed doen in verbinding met elkaar. We willen graag de ruimte creëren om deze verbinding met elkaar te maken. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, jij doet er toe, als kind van Moeder Aarde.

We delen met elkaar door middel van een praatstok. Wanneer je de stok hebt, mag je alles delen wat er in je naar boven komt. De overige vrouwen luisteren. Delen vanuit jezelf en luisteren met open hart en zonder oordeel. Op deze manier werken we allemaal aan het nemen van eigen verantwoordelijkheid voor onze innerlijke groei naar emotionele volwassenheid in een veelal nog emotioneel onvolwassen wereld.
De vrouwencirkel is op basis van vrije inloop, aanmelden hoeft niet en er is zeker geen aanwezigheidsverplichting. Je komt wanneer je voelt dat je er wilt zijn.

Kosten
Donatie op basis van financiële draagkracht.
Wij zorgen voor thee en vegan chocolade 😉

Neem contact op

Wil je graag een van onze diensten afnemen, stuur ons dan een berichtje.

Nienke
nienke@alruina.nl
06-41822731

Mandy
mandy@alruina.nl
06-25368562