Helende retraites

 • Heb je het gevoel dat je altijd voor anderen zorgt en niet toe komt aan ruimte voor jezelf?
 • Zit je teveel in je hoofd en te weinig in je lijf?
 • Kijk je met een negatief gevoel terug op je bevalling?
 • Heb je moeite met je eigen grenzen voelen?
 • Heb je moeite om te verbinden met je eigen seksualiteit?
 • Is het moeilijk om je in intimiteit en/of seksualiteit te verbinden met je partner?
 • Of ervaar je een rouwproces wat niet in beweging lijkt te willen komen?


Herken je jezelf in één of meerdere van deze thema’s? Dan helpen wij je graag op weg. Wij bieden een mooie plek in de natuur met intensieve begeleiding en de ruimte om te werken aan deze thema’s.

We werken op twee manieren. Je komt voor één van onze helende retraites om je proces op gang te brengen waarna je hier zelf verder mee aan de slag kunt. Of we bieden je een passend begeleidingstraject voor een langere periode aan. Neem vrijblijvend contact met ons op om jouw behoeften te bespreken, zodat we samen kunnen kijken welk aanbod passend is.

info@alruina.nl of 06-41822731 (Nienke) of 06-25368562 (Mandy).

Hieronder kan je alvast wat lezen over de inhoud van de verschillende retraites.
Afhankelijk van je vraag of thema, ontvang je de begeleiding van Nienke of Mandy. Zij hebben elk hun eigen aandachtsgebieden.

Helende retraites:

24uurs retraite

24 uur in de natuur. Intensieve begeleiding op maat, veilige setting, ruimte om de diepte in te gaan, biologische lunch, avondmaaltijd en ontbijt, overnachting in onze yurt.

De intensieve begeleiding stemmen we samen ter plekke af op jouw behoefte en thema’s. Of je nou kiest voor volledige, diepe ontspanning en ruimte voor jezelf of voor actief, helend werk; je zal met ruimte voor jezelf en ontspanning in je systeem weer terug naar huis gaan. Gedurende de 24 uur is er ruimte voor sharing, coaching, massage of yoni stomen, maar is er tussendoor ook ruimte om met jezelf te zijn en alles te integreren.

 

Middag, avond, nacht ervaring

Vanaf 14.00 uur ben je bij ons in de yurt. De begeleidende sessie stemmen we samen ter plekke af op jouw behoefte en thema’s. Hierna is er voldoende ruimte om op jezelf te zijn en alles te integreren. Je krijgt een biologische avondmaaltijd, overnachting in onze yurt en een biologisch ontbijt. Na het ontbijt is er ruimte voor een afsluitende sharing.

 

Dag arrangement

Van 10.00 tot 16.00 uur de ruimte in de yurt. De begeleidende sessie stemmen we samen ter plekke af op jouw behoefte en thema’s. Hierna is er ruimte voor een biologische lunch en nog even wat tijd om op jezelf te zijn in de yurt of de natuur.

 

Duo arrangement

Kom 24 uur samen met je partner, zus of vriendin. Ervaar beiden het ruime aanbod aan begeleiding, afgestemd op jullie behoefte en thema’s. Inclusief biologische lunch, avondmaaltijd, ontbijt en overnachting in de yurt.

 
Losse sessies:


Holistische massage

Een 3 uur durend ritueel, waarbij je een full body massage ontvangt aangevuld met verschillende technieken om jouw proces verder te ondersteunen. Dit kan bijvoorbeeld een begeleidend gesprek zijn, EFT tijdens de massage, systemisch werk of de yoni massage aansluitend op de full body massage. Invulling is afhankelijk van jouw vraag en jouw proces en wat er in het moment nodig is.

Kan met één van ons of met ons samen geboekt worden.


Yoni massage

Binnen ons aanbod voor zelfzorg en heling als vrouw, bieden wij ook yoni massage aan. Laten we als allereerst stellen dat deze massage absoluut niet seksueel is!!
Yoni massage is gericht op het oprecht verbinden met je eigen vulva, vagina en baarmoeder en het bewust worden van alles wat deze plekken in jou met zich meedragen. Net als de baarmoeder, is ook de vagina een plek waar veel (verborgen) emoties en trauma vast kunnen zitten en waar ook krachtbronnen in jezelf te vinden zijn. Zeker na een negatieve seksuele ervaring of een intense baring, kan er veel verkramping en verharding in de vagina optreden. De massage kan hier verlichting op geven en zorgen dat jouw energie weer beter kan stromen. Voorafgaand aan de yoni massage is er eerst een full body massage, zodat er voldoende ontspanning en veiligheid wordt gecreëerd om over te gaan op de yoni massage. Op elk punt in de massage is er ruimte om te zeggen ‘Hier voel ik een grens’.

Rituelen

Het terugbrengen van rituelen
In onze oude, bijna vergeten, vrouwentradities horen van oudsher vele rituelen om het leven en de verschillende levensfases te eren. Wij voelen een grote roeping om onze inheemse cultuur weer leven in te blazen en daarom bieden wij naast vrouwencirkels en maancirkels ook verschillende ceremonies en rituelen voor vrouwen aan. Bijvoorbeeld het sluitingsritueel; om hoofdstukken zoals een baring of een lange relatie af te sluiten. Of een moeder zegening (mother blessing) waarbij we veel kennis overdragen over hoe we een zwangere vrouw kunnen eren tijdens haar zwangerschap en aankomend moederschap. Maar ook menstruatie-feestjes bij de eerste bloeding van een meisje, die dan een jonge vrouw wordt. Of yoni stoom sessies, zowel 1-op-1 als in groepsverband.

Rebozo sluitingsritueel
Na een intense gebeurtenis zoals bijvoorbeeld een zwangerschap en geboorte, een overlijden, langdurige ziekte, of het beëindigen van een lange relatie, is het heel waardevol en helend om deze periode met liefde en aandacht af te sluiten. Hiermee ontstaat er ook weer ruimte voor een volgende fase of een nieuw begin. Daarom bieden wij samen het Rebozo sluitingsritueel aan. Ook voor vrouwen die in de menopauze zitten en de overgang maken naar een nieuwe levensfase, bieden wij het ritueel aan.

Hoe gaat dit ritueel in zijn werk?
Het ritueel vindt plaats in de heerlijk verwarmde yurt in ons bos. Daar drinken we eerst thee en is er ruimte om even rustig aan te komen op de plek. Samen kijken we dan hoe de verschillende onderdelen van het ritueel het beste werkt voor jou. We schetsen hier een globale opzet:
We starten met een meditatie, zodat je volledig kan zakken in jezelf. Vervolgens word je uitgenodigd om te vertellen over dat wat voor jou belangrijk is, datgene wat je wil afsluiten.

Vervolgens wordt er een vaginaal stoombadje voor je bereid. De hete stoom met kruiden reist naar jouw baarmoeder en doet daar haar helende werk. Vanuit je baarmoeder verspreiden de warmte en kruiden zich gelijk ook in je gehele systeem. Je hele zijn wordt vervuld met de helende kracht van de kruiden. De warmte zorgt er voor dat je alles mag loslaten. Terwijl je diep in jezelf zakt, kan er van alles loskomen. Wij zijn dan hier om je geheel te ondersteunen; wij houden je indien gewenst vast en luisteren naar jou met een open hart. Ook kunnen wij verdiepende vragen stellen, waardoor je nog dieper naar binnen kunt gaan.

Na het stomen ontvang je een volledige full body massage; door vier handen synchroon en liefdevol aangeraakt worden, waardoor je je hele lichaam mag voelen ontspannen en alles los mag laten.

Na deze massage wikkelen wij jou in rebozo doeken; 7 doeken van hoofd naar voeten. Daar in het donker, in je cocon, mag je helemaal je eigen begrenzing en belichaming voelen en ervaren wat er in jou naar boven komt.
Terwijl je hier ligt is er stilte of het geluid van een drum, een lied; datgene wat past bij jou.

Daarna openen wij jou weer; doek voor doek wordt losgeknoopt. Je wordt geheel geopend, klaar voor een nieuw hoofdstuk in je leven. Dit nieuwe begin vieren we met thee en lekkers en hiermee sluiten we het ritueel weer af.

Motherblessing
Je bent zwanger, je buik gevuld met liefdevol verlangen, een kindje.

Je wil graag jezelf als godin eren met je vriendinnen op een fijne, heilige plek.
Dan ben je bij ons op het goede adres!

In overleg stellen we een dagdeel samen waarbij ik jullie ondersteun in mooie rituelen om jezelf (de zwangere) en elkaar te vieren. Een mooie voorbereiding op de baring, door op een ceremoniële wijze wensen uit te spreken naar elkaar.

Hier een overzicht van ideeën:

 • Zoutceremonie
 • Buikschildering
 • Affirmatie vlaggetjes
 • Wensen knopen
 • Kralen ketting maken
 • Verwen cirkel
 • Weven van het web
 • Wens schilderingen

De ideeën die voor jou goed voelen neem ik met je door en ik zorg voor de basismaterialen.
Je kunt optioneel kiezen voor een verzorgde lunch, of ik verzorg de ruimte voor een potluck lunch.

Neem contact op

Wil je graag een van onze diensten afnemen, stuur ons dan een berichtje.

Nienke
nienke@alruina.nl
06-41822731

Mandy
mandy@alruina.nl
06-25368562