Gezamenlijk aanbod

Het terugbrengen van rituelen
In onze oude, bijna vergeten, vrouwentradities horen van oudsher vele rituelen om het leven en de verschillende levensfases te eren. Wij voelen een grote roeping om onze inheemse cultuur weer leven in te blazen en daarom bieden wij naast vrouwencirkels en maancirkels ook verschillende ceremonies en rituelen voor vrouwen aan. Bijvoorbeeld het sluitingsritueel; om hoofdstukken zoals een baring of een lange relatie af te sluiten. Of een moeder zegening (mother blessing) waarbij we veel kennis overdragen over hoe we een zwangere vrouw kunnen eren tijdens haar zwangerschap en aankomend moederschap. Maar ook menstruatie-feestjes bij de eerste bloeding van een meisje, die dan een jonge vrouw wordt. Of yoni stoom sessies, zowel 1-op-1 als in groepsverband.

Empowerment workshops
Wil jij je graag krachtig en sterk voelen vanuit je vrouw-zijn? Je bekken bewonen en je verbinden in zusterschap? Samen delen, dansen, manifesteren en diep in jezelf duiken?
Dat kan hier in onze yurt. We organiseren regelmatig workshops rondom bewustwording van je cyclus, vrouwenkracht, seksualiteit, dans en natuurlijk ouderschap.

Rituelen

Rebozo sluitingsritueel
Na een intense gebeurtenis zoals bijvoorbeeld een zwangerschap en geboorte, een overlijden, of het beëindigen van een lange relatie, is het heel waardevol en helend om deze periode met liefde en aandacht af te sluiten. Hiermee ontstaat er ook weer ruimte voor een volgende fase of een nieuw begin. Daarom bieden wij samen het Rebozo sluitingsritueel aan.

Hoe gaat dit ritueel in zijn werk?
Het ritueel vindt plaats in de heerlijk verwarmde yurt in ons bos. Daar drinken we eerst thee en is er ruimte om even rustig aan te komen op de plek. Samen kijken we dan hoe de verschillende onderdelen van het ritueel het beste werkt voor jou. We schetsen hier een globale opzet:
We starten met een meditatie, zodat je volledig kan zakken in jezelf. Vervolgens word je uitgenodigd om te vertellen over dat wat voor jou belangrijk is, datgene wat je wil afsluiten; de zwangerschap, een verbinding, een bepaalde periode van je leven.

Vervolgens wordt er een yoni stoombadje voor je voorbereid. De hete stoom met kruiden reizen naar jouw baarmoeder en doen daar hun helende werk. Vanuit je baarmoeder verspreiden de warmte en kruiden zich gelijk ook in je gehele systeem. Je hele zijn wordt vervuld met de helende kracht van de kruiden. De warmte zorgt er voor dat je alles mag uitzweten. Terwijl je diep in jezelf zakt, kan er van alles loskomen. Wij zijn dan hier om je geheel te ondersteunen; wij houden je indien gewenst vast en luisteren naar jou met een open hart. Ook kunnen wij verdiepende vragen stellen, waardoor je nog dieper naar binnen kunt gaan.

Na dit uitstomen, uitzweten, ontvang je een volledige full body massage. Door vier handen synchroon en liefdevol aangeraakt worden, waardoor je je hele lichaam mag voelen ontspannen en alles los mag laten.

Na deze massage wikkelen wij jou in rebozo doeken; 7 doeken van hoofd naar voeten. Daar in het donker, in je cocon, mag je helemaal je eigen begrenzing en belichaming voelen en ervaren wat er in jou naar boven komt.
Terwijl je hier ligt is er stilte of het geluid van een drum, een lied; datgene wat past bij jou.

Daarna openen wij jou weer; doek voor doek wordt losgeknoopt. Je wordt geheel geopend, klaar voor een nieuw hoofdstuk in je leven. Dit nieuwe begin vieren we met thee en lekkers en hiermee sluiten we het ritueel weer af.

Kosten
Ongeveer 4 uur durende sessie voor €485,-

Motherblessing
Je bent zwanger, je buik gevuld met liefdevol verlangen, een kindje.

Je wil graag jezelf als godin eren met je vriendinnen op een fijne, heilige plek.
Dan ben je bij ons op het goede adres!

In overleg stellen we een dagdeel samen waarbij ik jullie ondersteun in mooie rituelen om jezelf (de zwangere) en elkaar te vieren. Een mooie voorbereiding op de baring, door op een ceremoniële wijze wensen uit te spreken naar elkaar.

Hier een overzicht van ideeën:

  • Zoutceremonie
  • Buikschildering
  • Affirmatie vlaggetjes
  • Wensen knopen
  • Kralen ketting maken
  • Verwen cirkel
  • Weven van het web
  • Wens schilderingen


De ideeën die voor jou goed voelen neem ik met je door en ik zorg voor de basismaterialen.
Je kunt optioneel kiezen voor een verzorgde lunch, of ik verzorg de ruimte voor een potluck lunch.

Duur
zo’n 3 uur

Kosten
– excl. lunch €150,-
– incl. verzorgde biologische lunch en taartjes: per persoon een meerprijs van €25,-
*groot deel van de ingrediënten komen dan uit ons eigen bos

Nieuwemaancirkels
Tijdens de nieuwe maan is het tijd om naar binnen te keren en te kijken naar je intenties; wat wil je voor jezelf, in ere van de godin en god.
Tijdens deze cirkels faciliteren wij de ruimte om samen te komen, om over onze intenties en onze wegen te delen. Wat wil ik voor de komende maan(d)? Wat wens ik voor mezelf en mijn omgeving? Waar ben ik dankbaar voor? Wat is er de afgelopen maan(d) gebeurd?
In onze yurt, of bij mooi weer bij de vuurplaats in het bos, komen we samen zodat de vlammen je intenties mee kunnen voeren.
Neem vooral je drum en magie mee, je bent welkom zoals je bent <3

Kosten
Donatie vanaf €1. Kan je meer missen, dan helpt dat ons enorm om al onze activiteiten te kunnen blijven faciliteren!

Vrouwencirkels
Elke vrijdag om 10 uur tot ongeveer 12.30 uur is er een vrouwencirkel in onze yurt. Met mooi weer kan de cirkel buiten gehouden worden.
Tijdens deze cirkels delen we vanuit het hart en ons diepe weten. Vrouwen zijn wezens die het van oorsprong goed doen in verbinding met elkaar. We willen graag de ruimte creëren om deze verbinding met elkaar te maken. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, jij doet er toe, als kind van Moeder Aarde.

We delen met elkaar door middel van een praatstok. Wanneer je de stok hebt, mag je alles delen wat er in je naar boven komt. De overige vrouwen luisteren. Delen vanuit jezelf en luisteren met open hart en zonder oordeel. Op deze manier werken we allemaal aan het nemen van eigen verantwoordelijkheid voor onze innerlijke groei naar emotionele volwassenheid in een veelal nog emotioneel onvolwassen wereld.
De wekelijkse vrouwencirkel is op basis van vrije inloop, aanmelden hoeft niet en er is zeker geen wekelijkse aanwezigheidsverplichting. Je komt wanneer je voelt dat je er wilt zijn.

Kosten
Donatie vanaf €1
Wij zorgen voor thee en vegan chocolade 😉

Neem contact op

Wil je graag een van onze diensten afnemen, stuur ons dan een berichtje.

Nienke
nienke@alruina.nl
06-41822731

Mandy
mandy@alruina.nl
06-25368562