Yoni stomen

Yoni stomen
Yoni stomen is vaginaal stomen. Yoni is het oeroude Sanskriet woord voor het vrouwelijk voortplantingssysteem en omvat de vulva, de vagina, de baarmoeder en de eierstokken. Het woord yoni wordt vaak ook in verbinding gebracht met termen als bron, oorsprong, rustplaats.
Bij het stomen van de yoni ga je boven een warme thee van kruiden zitten. De damp van de thee komt dan via je vagina naar binnen en beweegt door je slijmvliezen direct naar de bloedbaan en heeft ook direct effect op de baarmoeder en eierstokken.
Yoni stomen is een oeroude manier van zelfzorg als vrouw en kent vele positieve effecten op zowel je fysieke als mentale welzijn.
Wij willen deze krachtige, oude traditie graag weer terugbrengen in het hedendaagse leven van de vrouw en geven daarom 1-op-1 consulten over yoni stomen en groepssessies.

Yoni-stoom Workshop

Travel the yoniverse

Eens per twee maanden (of als er veel vraag naar is, vaker) organiseren we een yoni-stoom workshop, waarbij we met een kleine groep vrouwen van maximaal 6 samenkomen om onze baarmoeders en seksualiteit te helen.

Hoe ziet zo’n workshop eruit?

De workshop bestaat uit twee delen. We nemen je mee in de belangrijkste informatie over yoni stomen en hoe je dit daarna zelf thuis ook kunt gaan doen. Hierna gaan we de hele reis ook een keer ervaren. Tevens zal er tussendoor een lunch aangeboden worden. 

Voor de reis van het yoni stomen begeleiden we je in een meditatieve staat. Vervolgens gaan we hier in ons bos een meditatieve kruidenwandeling doen, waar je de kruiden vindt die bij jou passen. (Ik ken alle kruiden in dit bos en zal zorgen dat het veilig blijft.) We maken contact met de plant en laten haar of hem ons vertellen wat we nodig hebben. Nadat we allemaal een eigen schaaltje kruiden hebben verzameld, koken we dit zo’n 10 tot 15 min. Tijdens dit proces blijf je in jezelf, bij jezelf, en kan je alvast een fijn stoomplekje voor jezelf maken. Wanneer de kruiden klaar zijn, beginnen we gezamenlijk aan het stomen.

Eerst in stilte, dan onder begeleiding van een drum. Laat jezelf in trance zakken en laat de kruiden tegen je praten en via je vagina naar binnen gaan, naar je baarmoeder, om daar warmte, liefde en diepe heling te brengen. Zodra je voelt dat het klaar is voor jou, stap je van het krukje af. Je bent op dit punt vrij om in jezelf te blijven of naar buiten te gaan om daar een rustige plek voor jezelf te vinden.
Als iedereen klaar is en weer terug in het hier en nu na de trancereis, is er ruimte om te delen met elkaar. Mag, maar hoeft uiteraard niet als je die behoefte niet voelt.

Duur
4 uur

Kosten
€90,- per persoon

Handboek Yoni stomen en kruidenmixen

Omdat er zoveel vergeten wijsheid is rondom yoni stomen en het gebruik van heilzame kruiden, hebben we al onze kennis en ervaring gebundeld in een handzaam boek waarmee yoni stomen voor elke vrouw weer toegankelijk wordt. Gewoon in je eigen huis. Ons boek komt op korte termijn uit en omvat basis uitleg over het hoe en wat van stomen en een uitgebreide lijst van kruiden die voor specifieke doeleinden zijn in te zetten.

Wij verkopen op dit moment 6 basismixen die wij hebben samengesteld. Zie onze webshop voor alle mixen.

En ook bij ons te koop zijn ecologische, handgemaakte stoomkrukjes, gemaakt door de man van Nienke in hun eigen voedselbos!