Yoni stomen

Yoni stomen
Yoni stomen is vaginaal stomen. Yoni is het oeroude Sanskriet woord voor het vrouwelijk voortplantingssysteem en omvat de vulva, de vagina, de baarmoeder en de eierstokken. Het woord yoni wordt vaak ook in verbinding gebracht met termen als bron, oorsprong, rustplaats.
Bij het stomen van de yoni ga je boven een warme thee van kruiden zitten. De damp van de thee komt dan via je vagina naar binnen en beweegt door je slijmvliezen direct naar de bloedbaan en heeft ook direct effect op de baarmoeder en eierstokken.
Yoni stomen is een oeroude manier van zelfzorg als vrouw en kent vele positieve effecten op zowel je fysieke als mentale welzijn.
Wij willen deze krachtige, oude traditie graag weer terugbrengen in het hedendaagse leven van de vrouw en geven daarom 1-op-1 consulten en cursussen over yoni stomen.

Yoni-stoom consult

Yoni stomen brengt je in directe verbinding met jouw baarmoeder en is daarmee een heel effectieve manier om aan emotionele heling in jezelf te werken. Jouw baarmoeder is namelijk dé plek waar jouw innerlijke kracht schuilt. De kracht van creatie, schepping, vuur, passie, sensualiteit en seksualiteit. Maar het is ook de plek waar jouw emoties liggen opgeslagen. Soms zijn de emoties zo groot en zo oud, dat je je eigen kracht niet meer kunt zien, voelen of ervaren. Wij helpen je dan met heel veel liefde om de weg terug naar jezelf weer te vinden. Voorbij het trauma in jezelf, terug naar je innerlijke vrouwenkracht.

Tijdens een 1-op-1 consult laten we jou de helende kracht van het yoni stomen ervaren. In onze yurt creëren we een liefdevolle en warme bedding waar je volledig mag zijn. Onder meditatieve begeleiding nemen we jou mee naar jouw eigen krachtplek, terwijl de warme stoom met heilzame kruiden ook zijn weg daarheen vindt. Daar mag jij jezelf (her)ontmoeten. Wij zijn voor jou aanwezig om de veilige bedding neer te zetten en jou te begeleiden in wat je tegenkomt.
Je kan een stoomervaring aangaan om bewust de verbinding met jezelf weer op te zoeken, maar ook om met heel gerichte vragen op emotioneel en fysiek vlak te werken. Wij zullen je adviseren over welke kruiden jou in een specifieke situatie het beste kunnen ondersteunen.

Kosten: €85 per consult van ongeveer een uur

 

Yoni-stoom Workshop

Travel the yoniverse

Deze workshop is op vraag te boeken. Wanneer je zelf een groep van 6 of 7 vrouwen bij elkaar hebt en jullie hebben interesse in uitleg over vaginaal stomen en het ervaren ervan, dan plannen we graag een datum voor jullie in. Bij voorkeur bij ons in het voedselbos, maar we kunnen ook op locatie komen. Hiervoor berekenen we wel extra reiskosten.

Hoe ziet zo’n workshop eruit?

De workshop bestaat uit twee delen. We nemen je mee in de belangrijkste informatie over yoni stomen en hoe je dit daarna zelf thuis ook kunt gaan doen. Hierna gaan we de hele reis ook een keer ervaren.

Voor de reis van het yoni stomen begeleiden we je in een meditatieve staat. Vervolgens ga je zelf de kruiden uitzoeken die je wilt gebruiken. We maken contact met de plant en laten haar of hem ons vertellen wat we nodig hebben. Nadat we allemaal een eigen schaaltje kruiden hebben verzameld, koken we dit zo’n 5 min. Tijdens dit proces blijf je in jezelf, bij jezelf, en kan je alvast een fijn stoomplekje voor jezelf maken. Wanneer de kruiden klaar zijn, beginnen we gezamenlijk aan het stomen.

Eerst in stilte, dan onder begeleiding van een drum. Laat jezelf in trance zakken en laat de kruiden tegen je praten en via je vagina naar binnen gaan, naar je baarmoeder, om daar warmte, liefde en diepe heling te brengen. Zodra je voelt dat het klaar is voor jou, stap je van het krukje af. Je bent op dit punt vrij om in jezelf te blijven of naar buiten te gaan om daar een rustige plek voor jezelf te vinden.
Als iedereen klaar is en weer terug in het hier en nu na de trancereis, is er ruimte om te delen met elkaar. Mag, maar hoeft uiteraard niet als je die behoefte niet voelt.

Duur
4 uur

Kosten
€95,- per persoon

Afhankelijk van het tijdstip, kunnen jullie ruimte inplannen om gezamenlijk te lunchen via potluck-stijl.
Wij verzorgen sowieso thee en iets lekkers gedurende de workshop.

Handboek Yoni stomen en kruidenmixen

Omdat er zoveel vergeten wijsheid is rondom yoni stomen en het gebruik van heilzame kruiden, hebben we al onze kennis en ervaring gebundeld in een handzaam boek waarmee yoni stomen voor elke vrouw weer toegankelijk wordt. Gewoon in je eigen huis. Ons boek komt op korte termijn uit en omvat basis uitleg over het hoe en wat van stomen en een uitgebreide lijst van kruiden die voor specifieke doeleinden zijn in te zetten.

Wij verkopen op dit moment 6 basismixen die wij hebben samengesteld. Zie onze webshop voor alle mixen.

En ook bij ons te koop zijn ecologische, handgemaakte stoomkrukjes, gemaakt door de man van Nienke in hun eigen voedselbos!