Yoni stomen

Yoni stomen
Yoni stomen is vaginaal stomen. Yoni is het oeroude Sanskriet woord voor het vrouwelijk voortplantingssysteem en omvat de vulva, de vagina, de baarmoeder en de eierstokken. Het woord yoni wordt vaak ook in verbinding gebracht met termen als bron, oorsprong, rustplaats.
Bij het stomen van de yoni ga je boven een warme thee van kruiden zitten. De damp van de thee komt dan via je vagina naar binnen en beweegt door je slijmvliezen direct naar de bloedbaan en heeft ook direct effect op de baarmoeder en eierstokken.
Yoni stomen is een oeroude manier van zelfzorg als vrouw en kent vele positieve effecten op zowel je fysieke als mentale welzijn.
Wij willen deze krachtige, oude traditie graag weer terugbrengen in het hedendaagse leven van de vrouw en geven daarom cursussen over yoni stomen en 1-op-1 consulten.

Cursus Yoni stomen – Basis (halve dag)

Inhoud cursus:

In deze cursus nemen we je mee in een gedegen basis om daarna zelf aan de slag te gaan met yoni stomen. Je ontvangt na afloop een certificaat en het speciaal door ons ontwikkelde werkboek behorende bij de cursus.
We behandelen o.a.:

– Korte geschiedenis van het stomen
– De veelzijdige inzetbaarheid van stomen
– Contra-indicaties
– Het ondersteunen van je cyclus door middel van stomen
– Post partum stomen, stomen bij rouw & verlies, stomen bij seksueel trauma
– Het klaarmaken van je kruiden en opbouw van je stoom-plek
– Een (eerste) stoom-ervaring onder meditatieve begeleiding van ons

Kosten: €135,-
Inclusief thee, water, iets lekkers, een certificaat van deelname en ons werkboek.
Check onze agenda voor de cursus data.

De cursus is ook 1-op-1 bij ons te volgen als dat jouw voorkeur heeft. Neem hiervoor contact met ons op voor mogelijkheden en kosten.

Opgeven kan via de email info@alruina.nl
Na aanmelding ontvang je een bevestiging en de factuur. Tevens sturen we je een korte vragenlijst zodat wij vooral eventuele contra-indicaties voor het stomen kunnen bepalen.

De cursus gaat door vanaf minimaal 4 aanmeldingen. Er is plaats voor maximaal 6 deelnemers. Wanneer je je ingeschreven hebt, maar er zijn te weinig aanmeldingen, dan schuift je aanmelding automatisch door naar de cursus datum daarna.

 

Yoni-stoom consult

Yoni stomen brengt je in directe verbinding met jouw baarmoeder en is daarmee een heel effectieve manier om aan emotionele heling in jezelf te werken. Jouw baarmoeder is namelijk dé plek waar jouw innerlijke kracht schuilt. De kracht van creatie, schepping, vuur, passie, sensualiteit en seksualiteit. Maar het is ook de plek waar jouw emoties liggen opgeslagen. Soms zijn de emoties zo groot en zo oud, dat je je eigen kracht niet meer kunt zien, voelen of ervaren. Wij helpen je dan met heel veel liefde om de weg terug naar jezelf weer te vinden. Voorbij het trauma in jezelf, terug naar je innerlijke vrouwenkracht.

Tijdens een 1-op-1 consult laten we jou de helende kracht van het yoni stomen ervaren. In onze yurt creëren we een liefdevolle en warme bedding waar je volledig mag zijn. Onder meditatieve begeleiding nemen we jou mee naar jouw eigen krachtplek, terwijl de warme stoom met heilzame kruiden ook zijn weg daarheen vindt. Daar mag jij jezelf (her)ontmoeten. Wij zijn voor jou aanwezig om de veilige bedding neer te zetten en jou te begeleiden in wat je tegenkomt.
Je kan een stoomervaring aangaan om bewust de verbinding met jezelf weer op te zoeken, maar ook om met heel gerichte vragen op emotioneel en fysiek vlak te werken. Wij zullen je adviseren over welke kruiden jou in een specifieke situatie het beste kunnen ondersteunen.

 

 

Onze eigen kruidenmixen en Yoni Stoomkruk

Wij verkopen op dit moment 7 basismixen die wij hebben samengesteld. Zie onze webshop voor deze mixen.

En ook bij ons te koop zijn ecologische, handgemaakte stoomkrukjes, gemaakt door de man van Nienke in hun eigen voedselbos!